کد خبر 1310615
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۶
۵ شرط ایران در مذاکرات وین چیست؟

شبکه المیادین به نقل منابع آگاه خبر داد که هیأت اعزامی ایران به مذاکرات وین برای گروه 1+4، پنج شرط دارد که از جمله آن رفع کامل تحریم‌هاست.

به گزارش مشرق، شبکه «المیادین»، عصر امروز (چهارشنبه)، به نقل از چند منبع آگاه خبر داد که هیأت اعزامی ایران به مذاکرات وین پنج شرط برای ۱+۴ دارد.

این شبکه لبنانی به نقل از منابع مذکور نوشت: «خواسته‌ها اولا رفع تحریم‌های مربوط به توافق هسته‌ای و... است».

این منابع اضافه کردند: «از جمله شروط همچنین راستی‌ آزمایی درباره رفع تحریم‌ها و کسب ضمانت است».

بنابر این گزارش، «از جمله دیگر شروط هیأت ایرانی در گفت‌وگوهای وین، جبران خسارت‌های ایران و بازگشت تمامی طرف‌ها به تعهدات ذیل توافق است».

این منابع که اشاره‌ای نیز به نام آن‌ها نشده، با اشاره به سخنان امروز «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس بیان کردند که «اظهارات وزیر خارجه انگلیس یک پیام تهدید مردود است».

در حالی که ایران بارها تأکید کرده  است برای رسیدن به توافق بسیار جدیت دارد، وزیر امور خارجه انگلیس، امروز، به صورت غیرمستقیم به ایران هشدار داد و گفت: «مذاکرات در وین آخرین شانس ایران برای بازگشت به برجام است».

منابع یادشده همچنین خبر دادند: «دست‌یابی به یک نتیجه در آینده نزدیک در گفت‌وگوهای وین را دور از ذهن می‌دانیم».

این منابع در پایان افزودند: «ما دو پیش‌نویس ارائه کردیم که قابل ویرایش هستند. ما منتظر موضع اروپا هستیم».

سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در روزهای اخیر به طور هماهنگ فضاسازی علیه مذاکرات آتی وین را آغاز کرده‌اند به طوریکه «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه شامگاه سه‌شنبه در اظهاراتی اعلام کرد که شواهد درباره مذاکره با ایران دلگرم کننده نبوده و تصور می‌کند ایرانی‌ها به دنبال تعلل در گفت‌وگوها هستند؛ البته پیش از این نیز وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده بود که پیشنهادات ارائه شده ایران در خصوص پرونده هسته‌ای پایه معقولی برای هیچ توافقی نیست.

از طرف دیگر، یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفته بود که این کشور انتظار دارد ایران با پیشنهادهای واقع‌بینانه به میز مذاکرات در وین بازگرد و در این خصوص توضیح داده بود: ما پیشنهادها را با دقت و به طور کامل بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ایران تقریباً تمام مصالحه‌هایی را که قبلاً در ماه‌ها مذاکره سخت به دست آمده بود، نقض کرده است. این پیشنهادها پایه‌ای برای پایان موفقیت‌آمیز گفت‌وگوها نیست.

جوسازی‌های تروئیکای اروپا در آستانه ازسرگیری مذاکرات وین در شرایطی است که «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز با تأکید بر جدیت ایران و ایالات متحده برای بازگشت به برجام تأکید کرده بود که اختلافات موجود در مذاکرات وین قابل حل است.

وی در پیامی که در صفحه توییتری خود امروز منتشر کرد، نوشت: «تماس‌های ما با ایالات متحده و ایران در گفت‌وگوهای وین نشان می‌دهد که هر دو طرف در خصوص احیای برجام بسیار جدی هستند، اما دیدگاه‌های آن‌ها در مورد راه‌ها و ابزارهای مربوطه متفاوت است. وظیفه مذاکره‌کنندگان غلبه بر این اختلافات است که در پرتو وحدت هدف، شدنی است».

دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ برای رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران، دوشنبه هشتم آذر ماه در وین برگزار شد و ایران دو سند را به طرف مقابل در حوزه رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای ارائه داد و قرار شد تا طرف‌های مقابل برای رایزنی‌های بیشتر به پایتخت‌های خود بازگردند و مجدداً به میز مذاکرات بپیوندند.

«علی باقری» معاون سیاسی وزارت خارجه ایران گفته که ایران یک سند سوم تحت عنوان «تصمیم» درباره راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها آماده کرده که قرار است به طرف‌های مقابل ارائه کند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
    2 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    0 0
    بارآی درست وانقلابی که به نمایندگان راستن مردم درسراسر ایران اسلامی وانقلابی دادیم و نیز با رآی دادن به سیدابراهیم رئیسی ازطرف عقلای ملت بزرگ ایران،خیالمون ازبابت مقاومت جانانه درمقابل اشرارو غارتگران غربی راحته،خدارو شاکریم که مملکت با هدایت رهبر حکیم وآگاه به پیچیدگیهای زمانه به ثبات حکومتی رسیده و قوای سه گانه باهماهنگی و هم افزایی، محکم درمقابل اوباش غربی ایستاده اند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس